Hőszigetelés, Hangszigetelés

 

A hőszigetelés jelentősége világviszonylatban a 1970-es években, az energiaárak drasztikus megemelkedésével nőtt meg, bár Magyarországon csak az utóbbi évtizedben kezdett el teret hódítani.
Három hőszigetelő anyag terjedt el a leggyorsabban:

 

   - Polisztirol hablemez (EPS) – ismertebb nevén hungarocell

 

   - kőzetgyapot (ásványgyapot)

 

   - üveggyapot

 

A polisztirol gyártása során celláiba zárják be a levegőt (a lehető legolcsóbb homlokzati hőszigetelő anyag), a kőzetgyapot és az üveggyapot a rostokon megkötött levegővel hőszigetel. Ez utóbbi szálas hőszigetelő anyagok légáteresztő képessége igen jó, magasan a legjobb hangszigetelő és hőszigetelő tulajdonságuk, és nem utolsó sorban a tűzállóság, amit más hőszigetelő anyag nem tudhat magáénak. A szálas hőszigetelő anyagok között az üveggyapot a legkeresettebb árucikk. Kiváló tulajdonsága, hogy könnyű, kiválóan alakítható, nem terheli a szigetelendő felületet, tehát a belső hőszigetelés legegyszerűbb módja az üveggyapot.

 

 

A hőszigetelés előnyei:

 

- télen megakadályozható a belső hő kiáramlása


- nyáron elkerülhető az épület és a belső terek átmelegedése


- külső és belső terek hőingadozásának csökkenése (állandó hőmérséklet elérése)


- emelkedik az épület komfortfokozata


- az épület energiafelhasználása csökken


- megszüntethetőek a hőhidak és esetleges páralecsapódások (penészes falak)

 

Cégünk hosszútávra visszavezethető, részben külföldön szerzett hőszigetelési tapasztalatával igyekszik a megrendelői igényeket magas színvonalon kiszolgálni. Vállaljuk ipari létesítmények, közületek, lakások, családi házak hő- és hangszigetelését.

 

 

 

Talajnedvesség elleni szigetelés, vízszigetelés

 

Cégünk foglalkozik régi, vizes falu, salétromos családi házak, pincék és egyéb épületek vizesedésének megszüntetésével, falainak kiszáritásával, szárazon tartásával és szigetelésével.

Amennyiben Önnél is problémát okoznak a nedves, salétromos, penészes falak és az ezzel járó dohos szag, segítségünkkel megoldást találhat a problémára.

 

 

 

Tetőszigetelés

 

Az oldalfalak hőszigetelése mellett az energiatakarékosság jegyében, komoly hangsúlyt kell helyezni az épületek tetőszigetelésére is. 
Legyen szó akár csapadékvíz elleni szigetelésről, akár a tető utólagos hőszigeteléséről, cégünk készséggel áll rendelkezésre.

 

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot.